Kirjon

by Eliisa on torstai 23. kesäkuuta 2011






Kirjominen on kuin piirtäisi langalla ja neulalla. Värit ovat rajallisemmat, mutta erilaisilla viivoilla saa tunnetusti aikaan vaikka mitä. Viivoja, niitähän langat ovat! Ostin heti kättelyssä kolmet kehykset, mutta tämä pienin ei selvästikään tyydytä tarpeitani. Haluan vetää pitkää viivaa ja ihmetellä mihin neula pujahtaa ja mitä aikaan saa!

Tämä on toinen koskaan tekemäni kirjontatyö. Ensimmäisen tein ala-asteella, mutta siitä jäi vain ikäviä muistoja: kaikilla sama kuvio, etenemistä valmiiksi piirrettyjä viivoja pitkin, ohuet langat jatkuvasti sotkussa ja hikisten käsien tuhraama kangas. Vieläkin kavahdan lankakaupan valmiita malleja. Miksihän ne ovat aina niin kamalan rumia? Kuka niitä oikein suunnittelee?

4 comments

Jee, kirjonta on hurjan kivaa!

Valmiita malleja minäkin kavahdan. Osa iloa on piirtää kuvio itse joko vapaalla kädellä tai kopioiden kankaalle kalkkeeripaperin avulla.

Minulla on tosin aikamoinen kokoelma 1900-luvun alun kirjontamalleja (mummulta saatuja), jotka ovat hyvin kauniita. Niistä olen usein yhdistellyt uusia tai hakenut vain inspiraatiota.

by Marja on 24. kesäkuuta 2011 klo 9.53. #

Hurjan kivaa on, kyllä! Otin tarvikkeet mukaan juhannuksen viettoonkin, mutta unohdin ottaa kangasta jolle kirjoa - he! Ehkä leikkelen jonkun äidin vanhan tyynyliinan, että pääsen vetelemään niitä kaipaamiani pitkiä viivoja...

Mummusi kirjontamallien täytyy olla hurmaavia! Uskomattomia aarteita tuollaiset ja varmasti rikkaita lähteitä inspiraatiolle.

by Eliisa on 24. kesäkuuta 2011 klo 11.25. #

Hei tuollaista vapaata kirjontaa pitäisi joskus kokeilla! Kai minäkin olen joskus jonkun kirjontatyön koulussa tehnyt, mutta en oikeastaan sen jälkeen. Paremmin kädessä pysyy neulepuikot ja virkkuukoukut kuin nuo pienet kirjontaneulat. Viime kesänä aloitin yhden ristipistotyön, ihan sellaisesta valmiista mallista, vaikka ne aika kamalia ovatkin. Mutta se ruusukuvioinen tyyny olisi valmistuessaan oikein mummolamainen ja hyvin kitsch. Ehkä siis siksi aion sen vielä joskus tehdä valmiiksi.

by Maija on 25. kesäkuuta 2011 klo 18.38. #

Maija, kokeile ihmeessä vapaata kirjontaa, vaikka kieltämättä minua jäi nyt kutkuttamaan ajatus hyvin kitschistä mummotyynystäkin!

by Eliisa on 28. kesäkuuta 2011 klo 19.49. #