Eräs ilta

by Eliisa on lauantai 28. elokuuta 2010





On lauantai-ilta. Kävelen kauppaan, koska kaapit eivät ole vieläkään oppineet täyttymään itsestään. Matkalla minua paleltaa, vaikka minulla on huppari ja huivi ja kävelen ripeästi. Vastaan ei tule ketään, sillä tähän aikaan Suomi saunoo.

Kotimatkalla huomaan hassuja tarroja valopylväässä, kadotetun kengän, töhryn paikatussa asfaltissa. Ja yhtäkkiä en olekaan ainoa, joka ei sauno puoli kahdeksalta lauantaina. Tumma, parrakas ja silmälasipäinen nuori mies juoksee autolleen, taskussa kilisee kolikoita. Nainen ruosteen värisessä trenssissä ulkoiluttaa koiraansa, antaa haistella rauhassa. Siirtolapuutarhasta kuuluu ulkokeittiön kolinaa, miten ihmeessä tarkenevat?

Keskellä pyörätietä on pienimuotoinen kokous. Kaksi vanhaa pariskuntaa ja yksi vanha rouva lapsenlapsensa kanssa tutustuvat toisiinsa, jaloissa pyörii kaksi koiraa. Kokoustajia naurattaa, sillä koirilla on lähes sama nimi. Hymyilen ohittaessani heidät, herrat nöykkäävät kohteliaasti. Muut vastaavat hymyyni. Eipä Töölössä olisi hymyilty, huomaan ajattelevani.

Ennen kotipihaani haistan omenan. Liian monella pihalla herkut makaavat märkinä maassa, tekee mieli pyytää saanko poimia ne. Vastaan tulee kaksi äitiä ja kuusi lasta, lapsia täällä riittää. Palstoilla maahanmuuttajaperhe kerää satoaan äänekkäästi keskustellen, elonkorjuun riemua.

Kotona puran ostokset kaappeihin. Vaihdan vaatteet, mutta puen päälleni vain t-paidan, sillä kohta on suihkun vuoro. Saunan korvike. Kehno korvike. Pestyäni päivän pölyt kaivan esille suklaata ja virkkauksen, katselen kauneimpia miesripsiä maailmassa ja juon teetä. Villasukat jalassa.

One comment

Voi mikä matka, olisin tahtonut olla "kärpäsenä katossa"! :)

by Anonyymi on 29. elokuuta 2010 klo 11.03. #