Elämä laatikoihin

by Eliisa on perjantai 18. kesäkuuta 2010





Meillä on käynnistymässä muutto. Täällä eteläisessä niemen nokassa riisuminen, pakkaaminen ja puunaaminen on jo aloitettu, mutta Savon mua odottaa vielä toimenpiteitä. Pienessä huoneessani ei ole järin suuria määriä muutettavaa ja helpottavaa on myös se, että en ole vajaassa vuodessa ehtinyt juurikaan sotkemaan kangas- ja lankavaratojani saati kartuttamaan niitä lisää. Tämän todetessani huomaan olleeni viime talvena kiireinen ja väsynyt.

Todellinen koitos tulee olemaan sen toisen kodin purkaminen palasiin, piilottaminen laatikoihin ja tehokas ahtaminen muuttoautoon. Kauhun sekaisin tuntein ajattelen kolmen asunnon lähes yhtäaikaista siivoamista, vuokra-asuntojen niin sanottujen valkoisten seinien hankaamista niin sanotusti valkoisemmaksi. Ja ikkunoita, niitäkin riittää.

Mutta vaikka pakkaaminen on hieman surumielistä ja siivoaminen mieltä alentavaa, on pidettävä mielessä miksi tämä kaikki tapahtuu. On ajateltava saman katon alle pääsemistä, uusia kotikulmia, lisäneliöitä, tupaantuliaisia, puuhailua uudessa kodissa.

Tämä kaikki vain tahtoo tuottaa vaikeuksia ihmiselle, joka inhoaa lähtemistä.
Lähtemisen hetkiä.
Tunnetta lähtiessä.
Luopumista.