Pikakelaus

by Eliisa on tiistai 4. toukokuuta 2010




Torstaina vappu tuli jo. Istuimme tunnin jos toisen ratikassa, hyvässä seurassa siemaillen, hämyinen kaupunki ympärillämme. Vaunu oli vanha ja komea. Sen keskilattiamatossa oli samanlainen kude (?) kuin kotikirkkoni pääkäytävän matossa.

Perjantaina piti mennä Kaivopuistoon snapsille. En mennyt, koska en halunnut. Onnekseni tajusin sen ollessani vielä kotona. Sen sijaan suunnistin vasta Mantan pesupuuhiin ja lakitukseen. Oli aika juhlallista painaa ylioppilaslakki päähän niin monen kanssa yhtä aikaa. Mantalta matka jatkui Tuomiokirkon portaille.



Minä sain kirkon portailla istumisesta ja rymyämisestä tarpeekseni jo kauan ennen kuin viimeinenkin joukostamme suostui jatkamaan matkaa kohti yötä. Jalat veivät minulle tuntemattomaan paikkaan Kruununhakaan, jossa oli supuhintaista juomaa ja kauniit seinät.



Vielä kauniimmat seinät tapasin jatkoilla. Asunto, jonne ystävällismielinen opiskelijatoveri ison laumamme suostui ottamaan, oli kuin toisesta maailmasta. Siistit mosaiikkiparketit, yhdessä makuuhuoneessa puolukkapuuron värinen kokolattiamatto ja millaiset tapetit! Oi, myös keittiön kaakelit tekivät vaikutuksen!


Lauantaina heräsimme Puolikkaan kanssa ajoissa katsastamaan säätilaa. Ei näyttänyt hyvältä, joten heräsimme hitaasti. Iltapäivällä pyöräilimme Merisataman kautta Kaivopuistoon, ihan hirveässä tuulessa. Parkkeerasimme pyörät hetkeksi, minä otin pari kuvaa ja jatkoimme matkaa jättäen taakse kaiken sen melun, ihmispaljouden, mudan ja roskat.


Tämä vappu oli ensimmäisenä Helsingissä. En tiedä pidinkö siitä. Enkä tiedä pidänkö vapusta noin juuri muutenkaan, olipa kaupunki mikä tahansa. Jos olen täällä vielä ensi keväänä tähän aikaan, niin haluan viettää vapun pienesti ja sievästi.


//Edit: Vappu kirjoitetaan kuulemma pienellä. Anteeksi.