Uusia maailmoja

by Eliisa on keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Jouduin syksyllä valitsemaan kuvan ja sanan väliltä tehdessäni ensimmäistä sivuainevalintaa. Käytännön syistä sana veti pidemmän korren. Kuvankin aika tulee vielä, uskottelin itselleni. Ja niin kävi! Viime viikot olen saanut opiskella lasten- ja nuortenkirjallisuutta, ja siellä kuva on koko ajan vahvasti läsnä. Nautinnollista!

Kurssin alussa saimme kirjalistan. Minä ryntäsin kirjastoon ja lainasin kaiken mitä löysin, enkä melkein selvinnyt lastini kanssa takaisin kotiin. Siltä istumalta luin pari Beskowia ja Mickwitziä. Tällä hetkellä luen Salaista puutarhaa, Pikku naisia ja Tarzania yhtä aikaa, ja etsin samalla pedagogista oivallusta, ideaa alakoulusovelluksesta. Pohdinnassa on kuvailun yhdistäminen kuvitukseen, kollaasitekniikka ehdolla ensimmäisenä.

Luennoilla olemme tarkastelleet erityisen paljon tekstin ja kuvan yhteyttä. Ja sekös sopii! Olen haltioissani, minkä mahtavan maailman olenkaan löytänyt! Lisäksi koen olevani mitä parhaimmissa käsissä, sillä luennoitsijamme on väitellyt Vilijonkasta ikkunassa ja kutsunut vierailuluennolle malmööläisen kollegansa, joka on perehtynyt lasten- ja nuortenkirjojen metsiin ja karttoihin.

Lisää tätä.


Lisää.
Lisää.
Lisää.

Lisää.
Lisää.
Lisää.

Lisää.
Lisää.
Lisää.

Lisää.
Lisää.
Lisää.