Hento ote

by Eliisa on maanantai 8. maaliskuuta 2010





Kuvataiteen didaktiikan perusosan yksi tehtävistä oli suunnitella tehtävänanto. Laadin Tapetti on taideteos! - nimisen tehtävän. Tiedäthän; rakennusperinnettä, ympäröivän havainnointia, kurkistus graafiseen suunnitteluun ja muotoilu, värioppia ja estetiikkaa. Kaikki lapsen silmin. Halusin korostaa tehtävässä sitä, että meitä ympäröivien asioiden ja esineiden takana on useimmiten joku suunnittelija. Tehtävän tehnyt toverini piti tehtävänannosta kovin.

Minä taas sain samaiselta toverilta tehtävän, jossa tuli suunnitella "kuvitus" Anni Swanin satuun. Vaikutteita haettiin Rudolf Koivun kuvituksista, lähinnä värien käytöstä. Pääteemaana oli lämpimien ja kylmien sävyjen erottaminen, niiden tutkiminen taiteilemalla.

Oheiset kuvat ovat yksityiskohtia keskeneräisestä työstä. En muistanut kuvata valmista. Se on nyt portfolion välissä. Arvioitavana.

***

Olen nyt vanhempien luona Kainuussa. Täällä on ihanaa. Vaikkakin istun vain koneella, näpyttäen rästitehtäviä, esseitä, raportteja, huokaus, HUOKAUS, huokaus. Siitä huolimatta täällä on kevyt olla. Äiti osti minulle tänään kahdet kengät vanhan ajan kenkäkaupasta, ja sai toki itsekin yhdet ja uuden lompakon. Yllytin ostamaan violetin. Se on kaunis.

Niin, siis täällä on kevyt olla. Kävin juuri hiihtämässä metsässä, isin tekemällä ladulla. Kohta on sauna.
Tätä keveyden määrää!