Katukuvista

by Eliisa on maanantai 4. heinäkuuta 2011





Helsingin katukuva on mielestäni harvinaisen tyhjä ja tylsä, jos katsellaan asiaa katutaiteen osalta. Jo lahden toiselta puolelta Tallinnasta löytää kivijaloista, aidoista ja hämyisistä nurkista sellaisia visuaalisia viestejä, mitä Helsingissä pidettäisiin vain töhryinä, mutta joita minä pidän aarteina ja arjen kaunistuksena.

Ilmeisesti tätä on herätty pohtimaan, sillä ainaisen muutoksen kourissa pyristelevän pääkaupunkimme työmaa-aidat ovat saaneet ylleen kauniita kuvia. Viikolla tarkkailin tuntemattomaksi jääneen taiteilijan työskentelyä Musiikkitalon ja ratapihan väliin jäävän aidan kimpussa ja eilen kuvasin Satu Kettusen tytön lintuineen Narinkkatorilla. Kyseinen työmaa-aita on saanut nimekseen Itkumuuri - sen taakse syntyy Kampin kappeli. Itkumuurissa on luukku, josta voi tiputtaa oman taivaallisen toiveensa.

Lisää tätä. Ei voi muuta sanoa.

4 comments

Samaa mieltä olen kuin sinä, sama toive minulla. Myös tänne Tampereelle, kiitos!

Jotenkin arvostan sitä, että taide tuodaan myös kadulle - siellä se varmasti on jokaisen saatavilla. Se ei mielestäni alenna taiteen itseisarvoa, vaan tervetulleesti madaltaa kynnystä ns. perustallaajan ja taiteen välillä.

by Marja on 4. heinäkuuta 2011 klo 17.53. #

Jokainen Suomen kaupunki tarvitsee tällaisia voimauttavia kuvia! Eikä tekijän tarvitse olla taiteilija tai kuvan maalaus - perinteiset spreijaukset, tarrat ja sapluunatkin kuuluvat ehdottomiin suosikkeihini. Mutta tyylikästä, kaunista tai koskettavaa tägia (tagia?) en ole koskaan nähnyt.

by Eliisa on 4. heinäkuuta 2011 klo 20.35. #

Tämä onkin tosi kiva kuva! Täytyy käydä katsomassa kun paalaan taas Helsinkiin. Joo ja ihan samaa mieltä, tykkään kovasti katutaiteesta, mutta yleensä tägit ovat minun silmääni töhryjä.

by Maija on 8. heinäkuuta 2011 klo 22.37. #

Harmi, kun en törmännyt Itkumuuriin Helsingissä käydessäni. Mun kaupungissa on kans ollut tänä kesänä työmaa-aitataidetta. Siihen sai kuka tahansa tehdä mitä halusi.

by Sanna on 14. heinäkuuta 2011 klo 20.35. #